Είστε εδώ
Home > ΡΑΠΤΙΚΗ > ΚΕΝΤΗΜΑ > ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΛΑΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΛΑΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ

φτιαξτε πλαισια για τα κεντηματα, παρουσιαστε επαγγελματικα το κεντημα

ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΛΑΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ

Φτιαξτε πλαισια για τα κεντηματα με στεφανια!!!

Τα στεφάνια  είναι απαραίτητα στο κέντημα αλλά μπορούν να φανούν χρήσιμα και στην ανάδειξη των έργων σας. Μπορείτε να τα κρεμάσετε στον τοίχο, μπορείτε να τα προσφέρετε σαν δώρο ή ακόμα και να τα πουλήσετε φτιάχνοντας το πλαίσιο που δεν θα σας κοστίσει

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές , εδώ θα δούμε  μία από τις επιλογές, που καλύπτει το πίσω μέρος του κεντήματος και μπορείτε αν θέλετε να βάλετε την ετικέτα σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό όταν κάνετε  ένα δώρο,  φαίνεται πιο επαγγελματικό.

Για να δώσετε το πλαίσιό σας ακόμη περισσότερο  φινίρισμα, προσπαθήστε να βάψετε το τσέρκι ή προσθέστε κι άλλα διακοσμητικά. Και για μια κλασική εμφάνιση, χρησιμοποιήστε ένα κλασσικό στεφάνι κεντήματος, όπως βλέπετε στην  φωτογραφία.

Προμήθειες και πρώτα βήματα

Προμήθειες

Στεφάνι για κέντημα

Τσόχα
Μολύβι
Ψαλίδι
Το κέντημα (ή κάτι άλλο που πρόκειται να πλαισιώσετε)
Βελόνα και κλωστή
κόλλα (προαιρετικό)

Ξεκινήστε

Χωρίστε τα κομμάτια του στεφανιού  και χρησιμοποιήστε το εσωτερικό στεφάνι . Σχεδιάστε έναν κύκλο γύρω από το στεφάνι επάνω στην τσόχα, στη συνέχεια κόψτε τον κύκλο . Θα το χρησιμοποιήσετε σε λίγο

Κόψτε το κέντημα

Τοποθετήστε το κέντημα σας με ασφάλεια στο στεφάνι .

Εάν χρησιμοποιείτε ένα κλασσικό στεφάνι που δεν θα κρατήσει το ύφασμα τεντωμένο, δοκιμάστε τυλίγοντας το εσωτερικό στεφάνι με κορδέλα για μεγαλύτερη ένταση

Για να δείτε όλες τις βελονιές κεντήματος κάντε κλικ εδώ

.Κόψτε το περίσσευμα  αφήνοντας τουλάχιστον 2,5cm του υφάσματος περιθώριο. Ίσως στο μέλλον να χρειαστεί για κάποιο λόγο.

Συγκεντρώστε το πίσω ύφασμα του κεντήματος

Περάστε σε μια βελόνα αρκετό νήμα για να περάσει σε όλη τη διαδρομή γύρω από τον κύκλο. Οποιαδήποτε κλωστή είναι κατάλληλη. Δέστε ένα μεγάλο κόμπο στο ένα άκρο.

Ράψτε γύρω από την άκρη του υφάσματος με μεγάλες βελονιές . Οι βελονιές  πρέπει να απέχουν περίπου 0,5cm από την άκρη του υφάσματος.

Όταν φτάσετε στην αρχή , τραβήξτε το νήμα για να συγκεντρώσετε τις άκρες  προς το κέντρο.

Ράψτε το κυκλικό κομμάτι τσόχας που ετοιμάσατε στην αρχή

Αν θέλετε να βάλετε σημειώσεις στο πίσω μέρος της δουλειάς σας, αυτή είναι η στιγμή για να το κάνετε. Κεντήστε το όνομά σας, την ημερομηνία ή ακόμα και ένα μήνυμα απευθείας στην τσόχα. Μπορείτε να γράψετε ή να κεντήσετε, ότι σας αρέσει!!!

Για να βάλετε κάτι και να το κρεμάσετε , κόψτε μια μικρή λωρίδα τσόχας και τοποθετήστε το κοντά στην κορυφή του κύκλου με λίγη κόλλα ή ράψτε τα δύο άκρα.

Τοποθετήστε τον κύκλο στο πίσω μέρος του κεντήματος και ράψτε γύρω από τις άκρες. Συνεχίστε σε όλη τη διαδρομή γύρω από το στεφάνι και στη συνέχεια ασφαλίστε το τέλος με ένα κρυφό κόμπο.

Αν δεν προτιμάτε θηλιά στο πίσω μέρος του στεφανιού, άλλος ένας όμορφος τρόπος για να κρεμάσετε ένα στεφάνι  είναι να δέσετε μια  κορδέλα, δαντέλα ή ύφασμα μέσα από τη βίδα σύσφιξης
 
Τώρα κέντημα σας είναι έτοιμο για να το εμφανίσετε, για δώρο ή για πώληση!
πηγή:thespruce

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε μέλη της Ραπτικής για Όλους.

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα, συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
error: Content is protected !!