ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΦΟΡΕΜΑ
Το απολυτο κλασικο φορεμα που επιβάλλεται να υπάρχει
στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας!!!
Άνετο, χαριτωμένο ακόμα και sexy, ιδανικό για όλο το χρόνο!!
Αυτού του είδους τα φορέματα δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα,
είναι στυλάτα και αριστοκρατικά.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι να αλλάζετε τα αξεσουάρ σε κάθε σας εμφάνιση.
Με κολιέ ,φουλάρι, ζώνη ή εσάρπα οτιδήποτε θα το αλλάζει
κάθε φορά που θα το φοράτε!!!
Με οδηγό ένα μπλουζάκι σας θα δείτε
πόσο εύκολα μπορείτε να το φτιάξετε.
Θα χρειαστείτε από 2,20 – 2,70 ελαστικό ύφασμα,
τα απαραίτητα εργαλεία ραπτικής και
ένα μπλουζάκι σας για πατρόν-οδηγό
Μετρήστε το μάκρος σας ξεκινώντας απο το λαιμό έως το πάτωμα,
προσθέτοντας 3 εκ για στρίφωμα
Διπλώστε το ύφασμα σας και τοποθετήστε επίσης διπλωμένο το μπλουζάκι σας.
Σπρώξτε το μανίκι έτσι ώστε να φαίνεται καθαρά η καμπύλη μανικιού
Μπορείτε ταυτόχρονα να κόψετε και το πίσω κομμάτι του φορέματος ,
αν το φόρεμα δεν απαιτεί ελάχιστο φάρδος στο πίσω κομμάτι.
Κόψτε γύρω απο το λαιμό, τη ραφή ώμου, αφήνοντας 2 εκ περιθώριο για ραφές.
Μετρήστε απο το λαιμό μέχρι το στρίφωμα για να έχετε το μάκρος που επιθυμείτε.
Απο το σημείο της μασχάλης κόψτε τα πλαινά του φορέματος
ανοίγοντας ελαφρά όσο πλησιάζετε κάτω στο στρίφωμα.
Κόψτε το ίδιο και το πίσω κομμάτι του φορέματος
Διπλώστε το ύφασμα κατ `αυτόν τον τρόπο (βλέπετε που είναι η ούγια)
και κόψτε το μανίκι.
Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε σωστά την καμπύλη μασχάλης,
αλλιώς όταν τεντώνετε το χέρι σας θα είναι πολύ σφιχτό και στενό.
Με το μπλουζάκι -οδηγό μας κόβουμε τη λαιμόκοψη
και τον ώμο του φορέματος.
Μετρώντας την καμπύλη της λαιμόκοψης κόβουμε 2 κομμάτια
φάρδους 7 εκ. που θα είναι οι μόστρες του ντεκολτέ.
Εχ ουμε κόψει το φόρεμα εμπρός και πίσω, τα μανίκια και τις μόστρες ,
πάμε λοιπόν να συνεχίσουμε !
Καρφιτσώστε και γαζώστε τους ώμους του φορέματος
καθώς επίσης και τη μόστρα αριστερά και δεξιά
Καρφιτσώστε τις μόστρες πάνω στο λαιμό του φορέματος από την καλή πλευρά ,
προσέχοντας να πέσουν ακριβώς επάνω στις ραφές ώμου
Γαζώστε την μόστρα και ψαλιδίστε περιμετρικά προσέχοντας
πάντα να μην κοπεί το γαζί σας.
Αυτό θα σας εξασφαλίσει ωραία καμπύλη ,
χωρίς χοντράδια και θα είναι επίπεδο.
Γυρίστε τη μόστρα από την μέσα πλευρά του φορέματος.
Αν θέλετε κάντε ένα σύριζα γαζί για να παραμείνει σταθερή η μόστρα
στο εσωτερικό του φορέματος
Είμαστε έτοιμοι να τοποθετήσουμε τα μανίκια?
Με το μανίκι ανοιχτό καρφιτσώστε την κορυφή της καμπύλης
το κέντρο δηλαδή του μανικιού,
επάνω στο κέντρο ραφής του ώμου
Συνεχίστε την τοποθέτηση μανικιού πάνω στο φόρεμα
καρφιτσώνοντας κατα μήκος των δύο πλευρών ,
μέχρι να φτάσετε στα άκρα της μασχάλης.
Γαζώστε την καμπύλη
Διπλώστε το φόρεμα ενώνοντας τις πλευρές του
και γαζώστε κατά μήκος ξεκινώντας από την άκρη του μανικιού,
μέχρι το στρίφωμα
Διπλώστε προς τα μέσα το στρίφωμα μανικιού στο ύψος
που σας αρέσει και γαζώστε το.
Το ίδιο θα κάνετε και με το άλλο μανίκι.
Ράψτε το στρίφωμα του φορέματος.
Το όμορφο κλασικό φόρεμα σας είναι έτοιμο!!!
Φορέστε τα όμορφα αξεσουάρ σας και δώστε το στύλ που σας ταιριάζει!!!
Χαλαρά με casual αίσθηση , πραγματικά θα αγαπήσετε
πηγή: ehow.com μετάφραση : Liz Kyp
ΕΧΩ ΕΝΑ ΥΦΑΣΜΑ ΠΡΟΚΑΡ ΤΥΡΚΟΥΑΖ ΜΕ ΓΚΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΕΒΙΡΑ ΧΟΝΤΡΗ ΜΩΒ ΡΟΖ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΦΟΡΕΜΑ ΤΕΤΟΙΟ;Η ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Η ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ; ΕΥΧΑΤΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
Χαρά το μπροκάρ συνήθως χρησιμοποιείται σε ταγέρ, ή σακάκια, είναι πιο βαρύ ύφασμα και η τρεβίρα είναι συνθετικό ύφασμα, νομίζω δεν θα σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα