ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΑΙΜΟΚΟΨΗ

πως να ραψετε μια κλασσικη λαιμοκοψη σαν επαγελματιας

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΑΙΜΟΚΟΨΗ

Πως να ραψετε μια κλασσική λαιμόκοψη. Δεν υπάρχει αρχάριος που δεν σταθηκε σε αυτό το σημείο

σκεπτόμενος “Τώρα  τί κάνουμε? Στα εργοστασιακά μπλουζάκια φτιάχνουν την λαιμόκοψη και τις μανσέτες μιας μπλούζας με έτοιμα λάστιχα και ίσως και εσείς να βρείτε από αυτά εάν κάνετε μια αναζήτηση στην google. Δεδομένου όμως ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί η ίδια ποιότητα υφάσματος και το ίδιο χρώμα στην αγορά, θα χρησιμοποιήσουμε το ίδιο ύφασμα από αυτό που κατασκευάζεται η μπλούζα.  Ας αρχίσουμε!

Βήμα 1: Εδώ έχουμε την λαιμόκοψη της μπλούζας

Πάρτε την μεζούρα σας σας και μετρήστε την περιφέρεια της λαιμόκοψης. 

 

 

Υπολογίστε πως πρέπει να κόψετε το ύφασμα για την λαιμόκοψη λίγο μικρότερο από την μέτρηση που κάνατε επάνω στην μπλούζα για να μη δείχνει χαλαρή όταν τελειώσετε.

Θα μειώσετε τη μέτρηση κατά 15%. Για να καθορίσετε το πλάτος, χρειάζεται ,το επιθυμητό πλάτος για το ρέλι επί 2 φορές  + 10cm για περιθώρια ραφής .Τώρα που έχετε καταλάβει το μήκος και το πλάτος, μπορείτε να κόψετε την λωρίδα για το ντεκολτέ.

Βήμα 2: Πάρτε την λωρίδα που κόψατε και με τις καλές πλευρές αντικριστά , ράψτε τα δύο κοντά άκρα μαζί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή  ευθεία βελονιά .

Βήμα 3:  Με τις ανάποδες πλευρές μαζί, διπλώστε τη κατά μήκος στο κέντρο .

Καρφιτσώστε και ράψτε τις άκρες μαζί χρησιμοποιώντας ένα στενό ζιγκ-ζαγκ 

Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά κάνει το επόμενο βήμα πολύ πιο εύκολο, γι ‘αυτό προτείνουμε σίγουρα να το κάνετε αν δεν έχετε εμπειρία

Βήμα 4: Στη συνέχεια,  καρφιτσώστε την λωρίδα στην λαιμόκοψη για να προετοιμαστείτε για το ράψιμο. Αλλά πρώτα πρέπει να επισημάνουμε ορισμένα βασικά σημεία. Ξεκινήστε τοποθετώντας μια καρφίτσα στη ραφή του λαιμού, αυτό θα ταιριάζει με μια από τις ραφές των ώμων σας. Βρείτε το άλλο σημείο του ώμου στη λαιμόκοψη και στη συνέχεια δώστε το σχήμα της λαιμόκοψης

 

Καταλαβαίνετε εδώ γιατί το μπροστινό κομμάτι της λωρίδας είναι μεγαλύτερο από το πίσω μέρος. Τοποθετήστε μια καρφίτσα στο διπλωμένο σημείο που είναι απέναντι από την ραφή του ώμου. Στη συνέχεια, βρείτε το κέντρο μπροστά και το κέντρο πίσω, αναδιπλώνοντας τη ζώνη στη μέση ταιριάζοντας τη με τα σημεία των ώμων. Αυτό θα σας δώσει τα κέντρα των μπροστινών και πίσω τμημάτων της λωρίδας και σημαδέψτε τα με καρφίτσες. Σημειώστε επίσης το μπροστινό κέντρο και το κέντρο πίσω στη λαιμόκοψη, με ένα μαρκαδόρο για υφάσματα ή με καρφίτσες.

Στη συνέχεια,καρφιτσώστε την λωρίδα επάνω στην λαιμόκοψη, ταιριάζοντας τα  τέσσερα σημειωμένα σημεία. Θα καρφιτσώσετε με πολλές καρφίτσες τη λωρίδα στη καλή πλευρά της μπλούζας, 

Μην ανησυχείτε αν η λωρίδα  φαίνεται αρκετά μικρότερη από την μπλούζα, προκαλώντας μια συρρίκνωση, είναι πραγματικά αυτό που επιθυμείτε!

Βήμα 5: Έτοιμοι για το μεγάλο φινίρισμα; Ράψτε με την ραπτομηχανή σας και στερεώστε την λωρίδα γύρω από τη λαιμόκοψη, χρησιμοποιώντας είτε μια ευθεία ραφή τεντώνοντας ή ένα ζιγκ-ζαγκ μεγαλύτερο ή μικρότερο.  Θα χρειαστεί να τα τεντώνετε καθώς ράβετε έτσι ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους.

Ράβετε κομμάτι -κομμάτι  και συνεχίστε ελέγχοντας ότι η μπλούζα είναι πάντα στη σωστή θέση και  δεν φεύγει κάτω από τη λωρίδα καθώς ράβετε.  Μόλις τελειώσετε, πατήστε το με το σίδερο σας. Μπορεί να φαίνεται λίγο σφικτό , δεν θα πιστεύετε όμως πόσο επαγγελματικό φαίνεται!

.

Δείτε επίσης Πως να ράψετε μόστρες 

πηγή

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε μέλη της Ραπτικής για Όλους.

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα, συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!