Είστε εδώ
Home > ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ > ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ > ΠΩΣ ΘΑ ΡΑΨΕΤΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΚΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΡΑΨΕΤΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΚΑ

πως θα ραψετε εναν γιακα με επαγγελματικη όψη χωρις να κανει ζαρες

ΠΩΣ ΘΑ ΡΑΨΕΤΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΚΑ

 Σίγουρα είναι κάτι που σας έχει προβληματίσει αν  είστε αρχάριοι στη ραπτική. Πως θα ραψετε εναν γιακα σε οποιοδήποτε ρούχο. Σακάκι, πουκάμισο, παλτό κλπ. Αρχίστε με τη ένωση των κομματιών, του άνω και του κάτω μέρους του κολάρου και αφού σιδερώσετε το ενισχυτικό ύφασμα, ανάλογα με το είδος που έχετε επιλέξει. 


1.Ράψτε την εξωτερική ραφή του κολάρου. Σημαδέψτε και κόψτε τα περιθώρια  ραφής: Κόψτε το περιθώριο που θα ενωθεί με το ένδυμα, το κάτω δηλαδή σε πλάτος 0,6cm, και επάνω περιθώριο σε πλάτος 0,9cm. Με τα δάκτυλα πιέζετε τα περιθώρια των ραφών προς το κάτω μέρος.

2. Κρατώντας το κολάρο από τη καλή πλευρά κάνετε  μια βελονιά ζιγκ-ζαγκ μεγέθους από 3,0 mm έως 4,0 mm πλάτος και μήκους 2,0 mm έως 2,5 mm. (Η αντίθεση στο χρώμα της κλωστής εδώ είναι για να να γίνεται κατανοητό Κανονικά πρέπει να είναι στο ίδιο χρώμα με το ύφασμα.) Αυτό το γαζί διατηρεί τα περιθώρια ραφής στη θέση τους και εμποδίζει το ρολάρισμα του υφάσματος στην άκρη του κολάρου .

3.Ράψτε τα άκρα του κολάρου.

Με τις καλές πλευρές μαζί, διπλώστε το κολάρο κατά μήκος της εξωτερικής ραφής.Ράψτε το κάθε άκρο από την πτυχή προς το λαιμό. Σημαδέψτε τα περιθώρια ραφής όπως περιγράφεται στο βήμα 1 και ψαλιδίστε τις γωνίες.

4. Πατήστε με το σίδερο τις ραφές, ανοικτές. Προσεκτικά ώστε να πιέσετε όλες τις γωνίες. Γυρίστε τις γωνίες με κάτι αιχμηρό. Τοποθετήστε το κολάρο στην σανίδα σιδερώματος με την καλή πλευρά προς τα έξω. Βάλτε ατμό και πιέστε ελαφρά το κολάρο.  

Δείτε διάφορα σχήματα γιακάδων

πηγή:threadsmagazine


 

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε μέλη της Ραπτικής για Όλους.

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα, συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
error: Content is protected !!