Είστε εδώ
Home > ΡΑΠΤΙΚΗ > ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ > ΒΕΛΟΝΕΣ > ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΓΑΖΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΓΑΖΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

παραλειψη γαζιων στη ραπτομηχανη, διορθωστε το προβλημα μονες σας,

ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΓΑΖΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα όταν ράβετε είναι η παραλειψη γαζιων στη ραπτομηχανη. Μπορεί να είναι παράλειψη ενός γαζιού ή πολλών. Παρακάμπτονται βελονιές μεταξύ κανονικών γαζιών.

 Η ραπτομηχανή  μπορεί να ράψει τέλεια, κανονικά και στη συνέχεια ξαφνικά να παραλείπει μερικές βελονιές και να συνεχίζει την τέλεια ραφή. Αυτό το πρόβλημα δεν πρέπει να το αγνοείτε επειδή αποδυναμώνει την ακεραιότητα και τη δύναμη του ραψίματος.

Τα περισσότερα προβλήματα ραπτομηχανών μπορούν να επιλυθούν αφού ξαναπεράσετε την κλωστή της ραπτομηχανής αλλά η παραλειψη γαζιων στη ραπτομηχανη είναι μια διαφορετική ιστορία. 

Η πιο συνηθισμένη αιτία  είναι ένα πρόβλημα με τη βελόνα της ραπτομηχανής. Η βελόνα μπορεί να είναι ελαφρώς λυγισμένη, ακόμη και αν δεν μπορείτε να δείτε την κάμψη, μπορεί να έχει φθαρεί από την χρήση ή μπορεί να μη είναι καλής ποιότητας. 

Η βελόνα της ραπτομηχανής σας είναι ένα ανταλλακτικό και το πιο φθηνό μάλιστα, της ραπτομηχανής σας.

 Η πρώτη σας δουλειά για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι να αλλάξετε τη βελόνα της μηχανής και να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια βελόνα σωστού μεγέθους για το ύφασμα που ράβετε. 

Μια βελόνα ball point ή μια βελόνα για ελαστικά πρέπει να χρησιμοποιείται για το ράψιμο του πλεκτού υφάσματος ενώ μια βελόνα  γενικής χρήσης είναι σχεδιασμένη για υφαντά υφάσματα . Διαβάζοντας αναλυτικά, είναι εύκολο να μάθετε για τις ιδιότητες των βελονών 

 Εάν ράβετε δέρμα, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε μια βελόνα πολύ αιχμηρή . 

  Η ποιότητα του νήματος είναι πολύ σημαντική. 

Αν και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ποιότητα του νήματος δεν κάνει τη διαφορά, όταν αρχίζουν όμως να πειραματίζονται αναθεωρούν την άποψή τους. 

Αν παρατηρήσετε ότι η ραφή είναι διαφορετική στο πάνω και στο κάτω μέρος του υφάσματος, θα πρέπει να προσαρμόσετε την τάση της ραπτομηχανής σας. Το εγχειρίδιο του ραπτομηχανή σας είναι η καλύτερη πηγή για να μάθετε πώς να ρυθμίζετε την τάση στη ραπτομηχανή σας. 

Σχεδόν όλα τα εγχειρίδια ραπτομηχανών μπορούν να βρεθούν και αξίζει να το έχετε πάντα δίπλα στη ραπτομηχανή σας για να λύσετε τα προβλήματα και να πάρετε τα μέγιστα που μπορείτε από τη ραπτομηχανή σας. πηγή


Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε μέλη της Ραπτικής για Όλους.

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα, συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
error: Content is protected !!