Είστε εδώ
Home > ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΙΣ > ΑΝΔΡΙΚΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΙΣ > ΟΒΑΛ ΜΠΑΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΖΗΝ

ΟΒΑΛ ΜΠΑΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΖΗΝ

οβαλ μπαλωμα για τζην , τεχνικη μπαλωματος που γινεται μονο στο χερι

ΟΒΑΛ ΜΠΑΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΖΗΝ

Οβαλ μπαλωμα για τζην , ενας διαφορετικός τρόπος από τον αυτόν που είχαμε δείξει την προηγούμενη φορά.

 Αυτό το καθαρό οβαλ μπαλωμα για τζην  δείχνει λίγο παλιομοδίτικο, περισσότερο μοιάζει με τα παλιά οβάλ μπαλώματα που έβαζαν σε ζακέτες
 

 Η επιδιόρθωση αυτή είναι εν μέρει βασισμένη σε μια παραδοσιακή επισκευή που ονομάζεται calico patch. Μια μέθοδος που χρησιμοποιείται ιστορικά για την επιδιόρθωση εσώρουχων. 

Αυτό το είδος επιδιόρθωσης έπρεπε να είναι ομαλό και άνετο στον εσωτερικό ενός ρούχου που θα ακουμπούσε επάνω στο δέρμα. Επίσης έπρεπε να είναι ισχυρή και ασφαλής. Στη σημερινή τεχνική αυτό το ράψιμο, είναι «αντίστροφη εφαρμογή» – που σημαίνει ότι το μπάλωμα τοποθετείται στο εσωτερικό (και όχι στο εξωτερικό ) του ενδύματος. 

Λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σε γόνατα, καθώς και στους φθαρμένους αγκώνες σε υφασμένα βαμβακερά πουκάμισα.
 

 Αυτή η επιδιόρθωση δουλεύεται μόνο με το χέρι, κάτι που μπορεί να φαίνεται λίγο αργό. Αλλά τα γόνατα και οι αγκώνες είναι δύσκολο να προσπελαστούν με ραπτομηχανή και ένα μικρό έργο επισκευής όπως αυτό θα σας πάρει σχετικά λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί. 

Δείτε το ως μια ευκαιρία για χαλαρό, προσεκτικό χειροποίητο ράψιμο – ή για «χαλάρωση».

Εργαλεία και υλικά που χρειάζεστε:

Καρφίτσες
 Οβάλ πατρόν:για παράδειγμα, διάτρητο χαρτόνι από ένα κουτί ή ένα «Ο» που μπορείτε να εκτυπώσετε σε μια υπερ-μεγεθυμένη γραμματοσειρά. Δεν χρειάζεται να το κάνετε οπωσδήποτε οβάλ, αλλά είναι καλό να κρατήσετε το σχήμα αρκετά απλό μέχρι να κερδίσετε περισσότερη εμπειρία μπαλώματος

Στυλό / μολύβι για σήμαδεμα, κόφτη υφασμάτων ή ψαλίδι, κόλλα για ύφασμα ,βελόνα για ράψιμο στο χέρι, βαμβακερό νήμα ή άλλο νήμα που να ταιριάζει με την ίνα του υφάσματος που επισκευάζετε
 κερί μέλισσας, για να προετοιμάσετε το νήμα σας πριν από το ράψιμο
 Μπάλωμα από παλιό ένδυμα παρόμοιου βάρους (ή νέο ύφασμα – αλλά πλύνετέ το προηγουμένως για να μη συρρικνωθεί μετά) 
 Σίδερο

Χρησιμοποιείτε πάντοτε ένα κομμάτι μπαλώματος από ύφασμα περίπου ιδίου βάρους με το ένδυμα που επισκευάζετε. Η χρήση ενός πολύ διαφορετικού βάρους πιθανώς θα σχίσει το ένα ύφασμα ή το άλλο. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε νέο ύφασμα για να διορθώσετε, προπλύνετε (και επομένως προ-συρρικνώστε) για να δώσετε κάνετε την επισκευή σας καλύτερη, αποτελεσματική και μακρόχρονη.

Και πάλι, εάν ράβεται με νέο ύφασμα ένα φθαρμένο και πλυμένο ένδυμα, θα συρρικνωθεί πολύ και θα απομακρυνθεί από το ρούχο οπότε πάλι η επισκευή θα αποτύχει.

1 Σημαδέψτεοβαλ μπαλωμα για τζην , τεχνικη μπαλωματος που γινεται μονο στο χερι
Κατ ‘αρχάς, δώστε στην φθαρμένη τρύπα  ένα ωοειδές σχήμα. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε καμπύλο ή ίσιας όψης σχήμα θέλετε. Αρχίστε με το σημάδεμα. Εργαζόμενοι από τη καλή πλευρά του ρούχου σας, καθορίστε την πλήρη έκταση της σκισμένης και αποδυναμωμένης περιοχής και τοποθετήστε μια καρφίτσα σε κάθε πλευρά όπου το ύφασμα είναι ισχυρότερο και άθικτο. 

Στη συνέχεια τοποθετήστε ένα άλλο ζεύγος καρφίτσες περίπου ένα εκατοστό έξω από αυτά. Οι εσωτερικές καρφίτσες σηματοδοτούν όπου πρέπει να είναι η γραμμή κοπής, οι εξωτερικές αυτές σημαίνουν το «παράθυρο» πίσω από το οποίο το μπάλωμα τελικά θα καθίσει.

 Μην ανησυχείτε – όλα σύντομα θα αρχίσουν να έχουν νόημα.

 Είναι πολύ δελεαστικό όταν κάνετε μια επισκευή, να την κάνετε όσο το δυνατόν μικρότερη, αλλά προσπαθήστε να μην το παρακάνετε. Εάν αφήσετε το λεπτό, αδύναμο υλικό στη θέση του, είναι πολύ πιθανό να σπάσει αρκετά σύντομα και να καταστρέψει την σκληρή εργασία σας.

 Επομένως, ο κανόνας είναι να κάνεις πάντα λίγο παραπάνω το άνοιγμα από ό, τι νομίζεις ότι είναι απαραίτητο και να είσαι σίγουρος ότι εργάζεσαι επάνω σε μια περιοχή υγιούς υφάσματος.

2 Δημιουργία οβάλ τρύπαςοβαλ μπαλωμα για τζην , τεχνικη μπαλωματος που γινεται μονο στο χεριΒρείτε ένα οβάλ πατρόν που είναι τόσο, όσο το πλάτος της εσωτερικής τρύπας.

 

 Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να ταιριάζει με την απόσταση μεταξύ των εσωτερικών σημείων των καρφιτσών που έχετε τοποθετήσει. 

Χρησιμοποιήστε αυτό το οβαλ πατρόν και σύρετε το επάνω στο ρούχο σας, τοποθετώντας το στα σημεία που είναι οι εσωτερικές καρφίτσες. Στη συνέχεια, σχεδιάστε ένα μεγαλύτερο ‘Ο’ ένα εκατοστό έξω από αυτό. 

Τώρα κόψτε το μικρότερο «Ο», χρησιμοποιώντας ψαλίδι για ύφασμα.

 

3 Ενίσχυση, αποκοπή και περιστροφή της άκρηςοβαλ μπαλωμα για τζην , τεχνικη μπαλωματος που γινεται μονο στο χερι

 

Περάστε την βαμβακερή κλωστή στη βελόνα σας. Ενισχύστε το με το κερί για να σταματήσετε τη συστροφή του νήματος καθώς δουλεύετε. Ράψτε μια ενισχυτική γραμμή γύρω από το μεγαλύτερο ‘O’. Αυτό ονομάζεται «παρατεταμένη ραφή» και θα βοηθήσει το οβάλ άνοιγμα να κρατήσει μια καλή φόρμα. Τώρα γυρίστε το ρούχο σας προς τα έξω.
 

 Κάνετε ψαλιδιές γύρω από το εσωτερικό οβάλ, κάθε εκατοστό περίπου μια ψαλιδιά, προσέχοντας να μην το κόψετε παραπάνω. Αυτό θα επιτρέψει στο ύφασμα να αναδιπλώνεται ομαλά και να βρίσκεται εντελώς επίπεδο, σχηματίζοντας ένα ωραίο, λείο καμπύλο άκρο. Πατήστε με το σίδερο προσεκτικά για μια ομαλή καμπύλη.
 

4  Προετοιμασία του μπαλώματοςοβαλ μπαλωμα για τζην , τεχνικη μπαλωματος που γινεται μονο στο χερι

 

Κόψτε ένα ορθογώνιο μπάλωμα που είναι τουλάχιστον 6 εκατοστά ψηλότερο και φαρδύτερο από την προετοιμασμένη τρύπα, έτσι ώστε το μπάλωμα να εκτείνεται τουλάχιστον 3 εκατοστά σε κάθε κατεύθυνση πέρα ​​από την τρύπα. Ακόμη εργάζεστε από την πίσω πλευρά του ρούχου σας, τοποθετήστε μπάλωμα – κεντραρισμένο,  δεξιά – προς τα κάτω και στην κορυφή της οβάλ τρύπας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη κόλλα για ύφασμα, ή κολλητική ταινία για ύφασμα, γύρω από την άκρη του μπαλώματος για να το κρατήσετε στη θέση του (δείτε εικόνα). Ή απλώς το καρφιτσώστε το.οβαλ μπαλωμα για τζην , τεχνικη μπαλωματος που γινεται μονο στο χερι

 
Τώρα ράψτε γύρω από την άκρη του μπαλώματός σας . Η βελονιά δεν έχει σημασία. Εδώ χρησιμοποιήθηκε μια κεκλιμένη βελονιά, γιατί έπρεπε να φανεί στη καλή πλευρά, αλλά οποιαδήποτε βελονιά κάνει καλή δουλειά
 

 Μη γυρίσετε την άκρη του μπαλώματος κάτω από το τζην γιατί θα γίνει ογκώδες και θέλετε η επισκευή να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή  στην επιφάνεια. 
 Ετσι πρέπει να μοιάζει η καλή πλευρά …οβαλ μπαλωμα για τζην , τεχνικη μπαλωματος που γινεται μονο στο χερι

 

 
  Το τελείωμαοβαλ μπαλωμα για τζην , τεχνικη μπαλωματος που γινεται μονο στο χερι

 

 Τέλος, στη καλή πλευρά του ρούχου σας, ράψτε με βελονιές γύρω από την άκρη της τρύπας – και πάλι, μπορείτε να επιλέξετε μια βελονιά που σας αρέσει. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε μια βασική βελονιά.  Όποια και αν είναι η βελονιά που χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι περνάτε από όλα τα στρώματα – τόσο στο ένδυμα όσο και στο μπάλωμα από κάτω. Και τώρα είστε έτοιμοι.

Δεν έχετε να κάνετε τίποτα περισσότερο, μόνο να φορέσετε πάλι το αγαπημένο σας τζην.

πηγή:thesewingdirectory

οβαλ μπαλωμα για τζην , τεχνικη μπαλωματος που γινεται μονο στο χερι

Επισκεφθείτε τις επιδιορθώσεις ρούχων για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την επισκευή των ρούχων σας και την ανακύκλωση.


 

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε μέλη της Ραπτικής για Όλους.

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα, συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
error: Content is protected !!