Είστε εδώ
Home > ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ > ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΠΟΙΝΣΕΤΙΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΠΟΙΝΣΕΤΙΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

μαξιλαρια ποινσετια για χριστουγεννα, ραβουμε πολυ ευκολα διακοσμητικα

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΠΟΙΝΣΕΤΙΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 

Εμπνευσμένα από μια φωτογραφία του Pottery Barn … τα μαξιλαρια ποινσετια, μπορεί να μην είναι από το Pottery Barn αλλά είναι πολύ χαριτωμένα και μέσα στο κλίμα των ημερών που έρχονται! (Και κοστίζουν ελάχιστα!!)

* Μισό μέτρο βαμβακερό ύφασμα σε κόκκινο ή λευκό χρώμα 

* Μισό μέτρο τσόχα (σε χρώμα αντίθετο από το βαμβακερό λευκό ή κόκκινο).)

*Κλωστή που να ταιριάζει (τόσο για το ύφασμα όσο και για το ύφασμα)

* 7 καμπανάκι χρυσά ή ασημένια 

* μαξιλάρι, γέμιση για μαξιλάρια, ή έτοιμο ή δείτε πως να φτιάξετε μαξιλαράκι

* Κόλλα για υφάσματα

* Βελόνα για ράψιμο στο χέρι

* Ραπτομηχανή, ψαλίδι, περιστρεφόμενο κόφτη κλπ. 

 Μόλις συγκεντρώσετε τις προμήθειές σας ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την εργασία … και αν είστε γρήγοροι τα μαξιλάρια αυτά θα σας πάρουν λιγότερο από μία ώρα για να τα ολοκληρώσετε!

Ας αρχίσουμε!

1. Από το βαμβακερό ύφασμα κόβετε ένα τετράγωνο που θα είναι 45cm x 45cm και στη συνέχεια δύο ορθογώνια που θα είναι 45cm”x 27cm 2. Στη συνέχεια αντιγράψτε το πατρόν που βλέπετε εδώ: 

 

Χρησιμοποιώντας το κόφτη, κόψτε 8 μεγάλα πέταλα και 8 μικρά πέταλα από την τσόχα σας.3. Τοποθετήστε τα 8 μεγάλα πέταλα στο κέντρο του τετραγώνου 45cm(όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα) και στη συνέχεια κολλήστε τα στη θέση τους.Αυτό είναι σωστό … Η κόλλα τα κολλάει στη θέση τους. (Μια μικρή γραμμή κόλλας στη μέση και τα κολλάει, η κόλλα στεγνώνει γρήγορα, δεν σπάει την βελόνα ραψίματος και απλά χρειάζεται για να κρατηθούν στη θέση τους τα φύλλα για αρκετή ώρα, μέχρι να τα ράψετε.)Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόλλα σε μορφή σπρει.

 

 

 

 4. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη ραπτομηχανή σας για να στερεώσετε κάθε πέταλο στο ύφασμα. Ξεκινήστε περίπου 7,5cm από την κορυφή κάθε πετάλου. Από εκεί οδηγήστε τη βελόνα σας απευθείας στο κέντρο κάθε πετάλου, ράψτε μέχρι το κάτω μέρος κάθε πετάλου.

(Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.)5. Τώρα τοποθετήστε τα υπόλοιπα 8 μικρά πέταλα πάνω από τα μεγάλα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.Και κολλήστε τα στη θέση τους. (Η χρησιμοποιήστε καρφίτσες)

 

 

6. Και πάλι θα χρησιμοποιήσετε τη ραπτομηχανή σας για να στερεώσετε αυτά τα πέταλα στη θέση τους. Ξεκινήστε περίπου 5cm από την κορυφή κάθε πετάλου. Κάνετε το γαζί κατευθείαν από το σημείο αυτό προς το κέντρο (περίπου 5cm από την κορυφή) μέχρι το κάτω μέρος κάθε πετάλου.

 

Εδώ είναι πως θα πρέπει να μοιάζει τώρα που τα πέταλα είναι στη θέση τους και ραμμένα στο ύφασμα: 7. Το μόνο που έχετε αφήσει να κάνετε για να ολοκληρώσετε το μπροστινό μέρος του μαξιλαριού είναι να βάλετε τα καμπανάκιαΓια τα μαξιλάρια αυτά χρησιμοποιήθηκαν 7 καμπάνες … τοποθετώντας ένα στη μέση και γύρω από αυτό άλλα 6.

 

 

 8. Τώρα που έγινε το μπροστινό μέρος πρέπει να δημιουργήσετε και το πίσω μέρος του μαξιλαριού. Πάρτε ένα από τα ορθογώνια σας. Γυρίστε μια από τις πλευρές των 45cm πίσω προς την ανάποδη πλευρά περίπου 2-3cm. Γυρίστε το ένα ακόμη εκατοστό προς την ανάποδη πλευρά και γαζώστε το.Αυτό γίνεται για να δώσει το μαξιλάρι σας ένα ωραίο άνοιγμα τσέπης στο πίσω μέρος για την εισαγωγή του μαξιλαριού σας.

 

9. Τοποθετήστε τα πρόσφατα κατασκευασμένα πλαϊνά του μαξιλαριού καλή με καλή μαζί με το μπροστινό μέρος του μαξιλαριού και στερεώστε τα στη θέση τους.Τα κομμάτια πρέπει να επικαλύπτουν, το ένα το άλλο.

 

10. Χρησιμοποιώντας ρύθμιση γαζιού στο 2 ράψτε γύρω από ολόκληρη την περιφέρεια του μαξιλαριού.Κόψτε τις γωνίες.

 

11. Γυρίστε το μαξιλάρι από την καλή πλευρά.Χρησιμοποιώντας το άνοιγμα στην πλάτη, τοποθετήστε μέσα το μαξιλάρι.

 

Και τελειώσατε!

Όπως είπαμε είναι πολύ … απλό!.
Και μόλις το κάνετε, θα καταλήξετε να φτιάξετε πολλά από αυτά ….Χριστούγεννα θυμίζουν!πηγή:simplesimonandco

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε μέλη της Ραπτικής για Όλους.

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα, συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
error: Content is protected !!