Είστε εδώ
Home > ΡΑΠΤΙΚΗ > QUILTING > ΜΑΘΗΜΑ ΡΑΨΙΜΑΤΟΣ PATCHWORK

ΜΑΘΗΜΑ ΡΑΨΙΜΑΤΟΣ PATCHWORK

μαθημα ραψιματος patchwork, πως να φτιαξετε ενα αστερι

ΜΑΘΗΜΑ ΡΑΨΙΜΑΤΟΣ PATCHWORK

Ένα μικρό μαθημα ραψιματος patchwork που μπορεί να σας βοηθήσει στο ξεκίνημα ενός έργου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τακτική και με μεγαλύτερα κομμάτια από αυτά που θα δείτε εδώ.

Κάθε κομμάτι στο έργο είναι ένα εξάγωνο. Όταν γίνεται εξάγωνο, μπορεί να τοποθετηθεί μαζί με άλλα εξάγωνα για να γίνει εύπλαστο.

 

Ράβετε κατά μήκος μια πλευράς του εξάγωνου 4cm. Για αρχάριους , αυτό φαίνεται λίγο δύσκολο, ο λόγος είναι πολύ απλός, τα μικρά κομμάτια,χρειάζονται περισσότερη δουλειά!!. Μπορείτε να δοκιμάσετε για να εξασκηθείτε, σχεδιάστε ένα εξάγωνο με μήκος πλευράς  6cm, και στη συνέχεια πατήστε με το σίδερο τα περιθώρια ραφής, θα είναι ευκολότερο να το ράψετε.Κάθε μονάδα αποτελείται από 6 κομμάτια ύφασμα, και 6 λευκά κομμάτια, συνολικά 12, είναι το ίδιο πατρόν για όλα.

Μέθοδος ραψίματος:

1.Χωρίστε τα κομμάτια σε τρία και τρία. Δώστε προσοχή στο χρόνο ραφής για να ράψετε μόνο το σημείο ραφής. Αφήστε λίγο περιθώριο ραφής, για ενώσετε το επόμενο κομμάτι που πρέπει να ενώσετε.

2.Αφού οι δύο ομάδες τριών τεμαχίων είναι ραμμένες μαζί, τα 3 και 3 συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα αστέρι 6 τεμαχίων. Ο συνδυασμός των 3 και 3, γίνεται για να επεκταθεί η ευθεία ραφή, μην ξεχάσετε να σταματήσετε τη ραφή και στα δύο άκρα. Το ράψιμο στο κέντρο , όπου τα ράμματα στοιβάζονται περισσότερο, πρέπει να γίνονται προσεκτικά και στη συνέχεια να ασφαλίζετε τις ραφές με βελονιές εμπρός-πίσω, έτσι ώστε όλα τα κομμάτια να παραμείνουν σταθερά.

 Δείτε στις εικόνες 3. Μετά την ολοκλήρωση της ραφής των 6 χρωματιστών ρόμβων, αρχίστε να ράβετε τα λευκά κομμάτια  επάνω στο σχέδιο που δημιουργήσατε. .

4. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κόφτη για τα κομμάτια παρά ψαλίδι .

πηγη:sina.com.cn

Για περισσότερα δείτε στην σελίδα Quilting

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε μέλη της Ραπτικής για Όλους.

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα, συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
error: Content is protected !!