Είστε εδώ
Home > ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ > ΡΑΦΕΣ > ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ > ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ ΜΕ ΑΖΟΥΡ ΒΕΛΟΝΙΑ

ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ ΜΕ ΑΖΟΥΡ ΒΕΛΟΝΙΑ

λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ ΜΕ ΑΖΟΥΡ ΒΕΛΟΝΙΑ

Έχετε παρατηρήσει παλιά λευκα ειδη με αζουρ βελονια, μαξιλαροθήκες, ή εσώρουχα που έχουν ένα όμορφο, λεπτό στρίφωμα στις άκρες; Οι μικροσκοπικές τρύπες και το απαλό κέντημα βελονιά-βελονιά φαίνονται απίστευτα περίπλοκα και χρονοβόρα. Πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις, είναι.λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη Το στρίφωμα γίνεται με το χέρι, μαζί με άλλες βελονιές για τη δημιουργία αυτών των κεντημάτων.λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

Το βλέπουμε επίσης συχνά σε πολλά κεντημένα λευκά είδη

Πολλά από αυτά γίνονται επιμελώς με το χέρι. Αλλά σήμερα, μπορείτε να έχετε  παρόμοιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας την οικιακή ραπτομηχανή σας. Στην πραγματικότητα, ακόμη και αν η ραπτομηχανή σας δεν περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία φανταχτερών βελονιών, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα εφέ με λίγες φθηνές ιδέες και απλές τεχνικές. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να το κάνετε στον ποδόγυρο,  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη ραφή σχεδόν οπουδήποτε για να δημιουργήσετε μια vintage όψη.

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΣ

Είναι μια βελονιά που χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε λευκα ειδη για τη δημιουργία διακοσμητικών άκρων. Για να δημιουργηθεί αυτή η εμφάνιση,τραβήχτηκαν ξεχωριστά νήματα από το ύφασμα κατά μήκος του στημονιού ή του υφάσματος, αφήνοντας μικρά κενά. Τα υπόλοιπα νήματα που διασχίζουν αυτά τα κενά στη συνέχεια κεντήθηκαν στο χέρι με βελόνα και κλωστή για να δημιουργήσουν μια μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών μοτίβων  (τεχνική αζούρ).

Επειδή η δημιουργία των κενών απαιτεί το τράβηγμα των νημάτων με αυτόν τον τρόπο,  μπορεί να γίνει μόνο κατά μήκος των γραμμών ενός υφάσματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα δείτε το πιο συχνά κοσμούν ορθογώνια αντικείμενα όπως πετσέτες φαγητού, μαξιλαροθήκες, τραπεζομάντηλα, σεντόνια μαξιλαροθήκες κλπ.λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

Για να δημιουργήσετε την ραφή με το χέρι τραβήξτε ξεχωριστά νήματα από το ύφασμα.

Όπως και άλλες μορφές χειροτεχνίας, αυτό το είδος  ήταν κουραστική εργασία για να παραχθεί. Στα τέλη του 19ου αιώνα, κατασκευάστηκε η πρώτη ραπτομηχανή, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να δημιουργήσουν μια καλή εμφάνιση γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτές οι μηχανές μιας χρήσης έμοιαζαν με μια παραδοσιακή ραπτομηχανή ευθείας βελονιάς, αλλά η μόνη λειτουργία τους ήταν να δημιουργήσουν αυτή τη ραφή. Σήμερα, ειδικά μηχανήματα παράγονται ακόμα και χρησιμοποιούνται σε εργοστάσια, συνήθως για τη δημιουργία λευκών ειδών οικιακής χρήσης.λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη Εκτός από τα vintage λευκά είδη, αυτή η ραφή συχνά χρησιμοποιείται σε λεπτά εσώρουχα. λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη Αυτό το μοντέρνο σεντόνι δημιουργήθηκε σε εργοστάσιο με εξειδικευμένο εξοπλισμό.
 Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεστε μια ειδική μηχανή για να παράγετε γρήγορα και εύκολα την εμφάνιση του αζουρ στα δικά σας έργα. Ενώ οι λάτρεις των χειροποίητων κεντημάτων μπορούν σίγουρα να δημιουργήσουν τα ίδια πανέμορφα εφέ και πολύπλοκα παλιά σχέδια  μπορείτε κι εσείς να έχετε υπέροχα αποτελέσματα χωρίς να κάνετε τίποτα στο χέρι.λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

 ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΡΑΦΗ

Αζούρ ή ραφή hemstitching χρησιμοποιείται συνήθως για να ράψετε ή για να διακοσμήσετε άκρες, αλλά μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία περιπτώσεων. Κάθε φορά που θα χρειαστεί να ράψετε μια άκρη στο ύφασμά σας, σας δίνει μια διακοσμητική εναλλακτική λύση.

Χρησιμοποιήστε την για να ράψετε τις άκρες μανικιών, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που παρουσιάζονται στην ενότητα 4. Ή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε απλά για να προσθέσετε μια λεπτομέρεια σε οποιαδήποτε άλλη άκρη. Φαίνεται όμορφο ραμμένο κατά μήκος των άκρων των ντεκολτέ ή στον γιακά ενός πουκάμισου ή μιας εξωτερικής τσέπης .λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

 ΥΦΑΣΜΑΤΑ

Η ραφή φαίνεται πανέμορφη σε λινά, βαμβακερά, και μεταξωτά υφάσματα με ομοιόμορφη ύφανση. λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμυλο ψεκασμού ( δείτε πως θα το φτιάξετε μόνοι σας) ή διασύνδεση με χαρτί που σκίζεται και αφαιρείται μετά την εργασία  για να γίνει ευκολότερη η ραφή.

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΕΣ

Τα περισσότερα υφάσματα θα αποδώσουν καλύτερα από την πρόσθετη χρήση σταθεροποίησης προτού αρχίσετε να ράβετε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ραφή αυτή θέλει μεγάλες βελονιες, οι οποίες μπορούν ενδεχομένως να σπρώξουν το ύφασμα κάτω από την πλάκα της ραπτομηχανής. Όσο πιο λεπτό είναι το ύφασμά σας, τόσο περισσότερο απαραίτητο είναι να προσθέσετε επιπλέον σταθερότητα για να κρατάτε τα γαζιά σας καθαρά.

Εφαρμόστε το άμυλο ψεκασμού  στο ύφασμά σας πριν από τη ραφή. Αυτό θα προσθέσει μια ακαμψία και μπορεί να πλυθεί και να αφαιρεθεί με το πλύσιμο όταν τελειώσετε. Εάν το ύφασμα σας χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα, εφαρμόστε ένα σταθεροποιητή χαρτιού στο πίσω μέρος του υφάσματος. 

ΒΕΛΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΗΜΑ

Για να δημιουργήσετε αυτά τα εφέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε βελόνα με διπλά πτερύγια είτε βελόνα με μονό φτερό. Λέγονται βελόνες wind και έτσι θα τις αναζητήσετε σε καταστήματα. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε μια βελόνα με πτερύγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και μια μεγάλη γενική βελόνα , όπως 100/16 για πολύ ελαφριά υφάσματα, όπως μετάξι,  ή 120/19 για βαρύτερα υφάσματα, όπως παχύ λινό.

Για νήμα, δοκιμάστε νήμα νο 60 βαμβακερό  ή ένα διακοσμητικό νήμα από μετάξι. Τα διαφορετικά βάρη νήματος θα παράγουν διαφορετική όψη, με βαρύτερο νήμα δημιουργείται μια εμφάνιση σαν κεντημένη στο χέρι και με ελαφριά κλωστή δημιουργείται  μια κομψή και λεπτή βελονιά.λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη Διαφορετικές τεχνικές απαιτούν είτε μια διπλή είτε μία μονή βελόνα με πτέρυγια.

ΡΑΨΙΜΟ

Εάν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα  ποδαράκι κεντήματος ή ένα ανοιχτό πόδαράκι για απλικέ ώστε να έχετε ορατότητα στα γαζιά σας. Πριν αρχίσετε να ράβετε το ρούχο σας, κάνετε μια δοκιμή σε ένα κομμάτι του ίδιου υφάσματος για να ελέγξετε τον σχηματισμό βελονιών. Εάν έχετε σταθεροποιήσει το ύφασμά σας και εξακολουθείτε να παρατηρείτε ζάρες, δοκιμάστε να κρατάτε το ύφασμα ελαφρώς τεντωμένο καθώς ράβετε. Χαλαρώστε την ένταση της βελόνας και δείτε αν αυτό βοηθά. Τέλος, δοκιμάστε να συντομεύσετε τη βελονιά τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος.λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

 ΒΕΛΟΝΕΣ WIND

Χρησιμοποιώντας βελόνα με ένα πτερύγιο μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεγάλη ποικιλία  ραφών με την εμφάνιση του αζουρ με την αλλαγή μόνο των σχεδίων στις βελονιές της ραπτομηχανής.λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

Αυτά τα σχέδια δημιουργήθηκαν με μία μόνο τεχνική βελόνας.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

Στυλό, μολύβι ή κιμωλία

Χάρακα

Μια βελόνα wind μεγέθους 100 ή 110.

Βαμβάκι, ρεγιόν, ή νήμα μεταξιού για κέντημα στη ραπτομηχανή

Σπρέι αμύλου για σταθεροποίηση

Το ράψιμο με βελονες wind(βελόνες με πτερύγια) σας δίνει την ελευθερία να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αριθμό διακοσμητικών βελονιών. Πειραματιστείτε με τις βελονιές που συνοδεύουν τη δική σας ραπτομηχανή ή δοκιμάστε αυτές τις όμορφες επιλογές:

1. Pin : Αυτή είναι η πιο παραδοσιακή επιλογή και λειτουργεί καλά για να ράβετε στριφώματα ή άλλες άκρες. Χρησιμοποιήστε μήκος και πλάτος 2 mm.

Δείτε σε βίντεο πως γίνεται η βελονιά pin

2. Βενετσιάνικη βελονιά : Μια άλλη παραδοσιακή βελονιά, παρόμοια με μια βελονιά entredeaux. Χρησιμοποιήστε πλάτος 3,5 mm και μήκος 2,5 mm.

3. Βελονιά Daisy : Μια απλή αστεροειδής βελονιά.

4. Ζιγκ-ζαγκ : Η απλούστερη επιλογή και μία που είναι διαθέσιμη στα περισσότερα μηχανήματα. Χρησιμοποιήστε μήκος 3mm και πλάτος 2mm.

5. Βελονιά σκάλα : Αυτή η βελονιά φαίνεται όμορφη αν αφαιρέσετε τα νήματα πριν από τη ραφή, αλλά  λειτουργεί πολύ καλά με το ύφασμα άθικτο.

6. Άλλες διακοσμητικές βελονιές : Υπάρχουν πολλές διακοσμητικές βελονιές (δείτε σχήματα γαζιών ραπτομηχανής) στις σύγχρονες ραπτομηχανές, πολλές από τις οποίες θα δημιουργήσουν πανέμορφα σχέδια. Δοκιμάστε σε παλιά κομμάτια ύφασμα πριν αποφασίσετε, ρυθμίζοντας το πλάτος και το ύψος μέχρι να βρείτε το σωστό.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ:

ΒΗΜΑ  1

Σταθεροποιείτε το ύφασμά σας με άμυλο ψεκασμού ή σταθεροποιητή που απομακρύνεται με το  πλύσιμο . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλαπλές στρώσεις από άμυλο για να επιτύχετε περισσότερη σκλήρυνση . Εδώ, εφαρμόσαμε ένα αποσπώμενο σταθεροποιητή ( χαρτί) στο πίσω μέρος του υφάσματος.

λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

 

λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

ΒΗΜΑ 2

Αν δεν ακολουθείτε μια υπάρχουσα άκρη, όπως ένα ποδόγυρο, χρησιμοποιήστε το χάρακα  και έναν μαρκαδόρο για να σημαδέψετε μια γραμμή στο ένδυμά σας.

ΒΗΜΑ 3

Ράψτε κατά μήκος της γραμμής χρησιμοποιώντας την προτιμώμενη ραφή σας.

λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

ΒΗΜΑ 4

Εάν η βελονιά σας είναι μονής όψης, όπως η βελονιά pin, μπορείτε να δημιουργήσετε δύο σειρές αντικατοπτρισμένων για να δημιουργήσετε ένα πιο περίπλοκο εφέ. Όταν ολοκληρώσετε την πρώτη σειρά, αφήστε τη βελόνα να βυθιστεί στο ύφασμα. Ανασηκώστε το πέλμα και γυρίστε το ύφασμα 180 μοίρες.

λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

 

 

λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

ΒHΜΑ  5

Ράψτε μια άλλη σειρά δίπλα στην πρώτη, πηγαίνοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ράψτε αργά, αφού βεβαιωθείτε ότι το αριστερό τμήμα της βελονιάς πέφτει κατευθείαν στις τρύπες που άφησε το αριστερό τμήμα της βελονιάς από την πρώτη σειρά.

Ράψιμο με βελόνα με διπλά πτερύγια

Η βελόνα με διπλά πτερύγια είναι μια γενική βελόνα που έχει πτερύγια δεξιά και αριστερά. Δημιουργεί μια εύκολη διπλή σειρά αζουρ. Αυτή είναι μια θαυμάσια τεχνική που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εάν η ραπτομηχανή σας δεν έχει φανταχτερά σχέδια.λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

Αυτή η ραφή δημιουργήθηκε με βελόνα διπλών πτερυγίων

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Στυλό, μολύβι ή κιμωλία

Χάρακα

Μια βελόνα με διπλά πτερύγια, μέγεθος 100 ή 110

Βαμβάκι, ρεγιόν, ή νήμα μεταξιού για κέντημα στη ραπτομηχανή

Σπρέι αμύλου για σταθεροποίηση

 

ΠΩΣ ΝΑ TO KANETE:

ΒHΜΑ 1

Σταθεροποιείτε το ύφασμά σας με άμυλο ψεκασμού ή σταθεροποιητή που απομακρύνεται με το  πλύσιμο . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλαπλές στρώσεις από άμυλο για να επιτύχετε περισσότερη σκλήρυνση . Εδώ, εφαρμόσαμε ένα αποσπώμενο σταθεροποιητή ( χαρτί) στο πίσω μέρος του υφάσματος.

 

λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

ΒΗΜΑ 2

Αν δεν ακολουθείτε μια υπάρχουσα άκρη, όπως ένα ποδόγυρο, χρησιμοποιήστε το χάρακα  και έναν μαρκαδόρο για να σημαδέψετε μια γραμμή στο ένδυμά σας.

 

ΒΗΜΑ 3

Ράψτε κατά μήκος της γραμμής χρησιμοποιώντας μια ευθεία βελονιά με μήκος 2mm.

λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

 

λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

ΒHΜΑ  4

Όταν ολοκληρώσετε την πρώτη σειρά, σηκώστε την βελόνα και σηκώστε το ποδαράκι. Αφαιρέστε το ύφασμα και γυρίστε το 180 μοίρες.

 

ΒHΜΑ 5

Ράψτε μια άλλη σειρά δίπλα στην πρώτη, πηγαίνοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ράψτε αργά, αφού βεβαιωθείτε ότι το τμήμα της βελόνας πέφτει κατευθείαν στις τρύπες που άφησε η βελόνα στην πρώτη σειρά.

λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

 Στριφώματα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ραφή για να ράψετε μια ποικιλία από άκρες, συμπεριλαμβανομένων στριφωμάτων και προσόψεωνλευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη Είναι καθαρά διακοσμητική, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία στριφωμάτων.

ΜΟΝΟ ΣΤΡΙΦΩΜΑ

Εάν το στρίφωμά σας είναι διπλωμένο μόνο μία φορά και έχει μια ακατέργαστη άκρη στο εσωτερικό, χρησιμοποιήστε την ραφή αζουρ για να το τελειώσετε. Πιέστε το στρίφωμα στη θέση του με το σίδερο και, στη συνέχεια, ράψτε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις δύο τεχνικές που περιγράφονται παραπάνω. Ράψτε από τη καλή πλευρά του υφάσματος.

Μόλις ράψετε, χρησιμοποιήστε μικρές ψαλίδες για να κόψετε προσεκτικά το περίσσευμα του ακατέργαστου άκρου στην ανάποδη πλευρά. Η ραφή έχει ολοκληρωθεί, πατήστε τέλος με το σίδερολευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη

ΔΙΠΛΟ ΓΥΡΙΣΜΑ

Κατά το ράψιμο ενός διπλού γυρίσματος, οι ραφές πρέπει να είναι πολύ ακριβέστερες από ό, τι με ένα μόνο στρίφωμα, αφού δεν μπορείτε απλά να κόψετε το πλεόνασμα του υφάσματος.

 

Για διπλό γύρισμα στο στρίφωμα , χρησιμοποιήστε ένα ποδαράκι με ρυθμιζόμενο οδηγό γαζιού και μια βελονιά pin

 

Χρησιμοποιήστε ένα ποδαράκι με ρυθμιζόμενο οδηγό για να καθοδηγήσετε τη ραφή σας και ρυθμίστε το μηχάνημά σας στη βελονιά pin . Χρησιμοποιήστε μια βελόνα wind με μονό πτερύγιο. λευκα ειδη με αζουρ βελονια στη οικιακη ραπτομηχανη Ράψτε κατά μήκος της διπλωμένης άκρης από την ανάποδη πλευρά του υφάσματος έτσι ώστε το ευθύ τμήμα της βελονιάς να περνάει μόνο από το εξωτερικό στρώμα του υφάσματος και το οριζόντιο τμήμα της βελονιάς να συρράπτει το στρίφωμα.

πηγή: seamwork


 

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε μέλη της Ραπτικής για Όλους.

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα, συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
error: Content is protected !!