Είστε εδώ
Home > ΜΟΔΑ > ΑΞΕΣΟΥΑΡ > ΘΗΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΘΗΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

θηκη οργανωσης αυτοκινητου ,για να έχετε πάντα το αυτοκινητο σας οργανωμενο,

ΘΗΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

 Ράψτε αυτή τη θηκη οργανωσης αυτοκινητου και βάλτε τάξη . Διατηρήστε όλα όσα χρειάζεστε οργανωμένα στο αυτοκίνητο με αυτή τη μικρή τσάντα! Βάλτε μέσα το τηλέφωνό σας, ένα στυλό. το πορτοφόλι σας  και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστείτε μέσα στο αυτοκίνητο.

 Η πλάτη έχει μια τσέπη με φερμουάρ, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε μερικά χρήματα ή μια πιστωτική κάρτα . Και στο κάτω μέρος ένα βέλκρο θα κρατήσει την θήκη στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Ας αρχίσουμε!

Τελικό μέγεθος περίπου¨ 20,5′ ύψος, 18 cm’ πλάτος και 5cm  βάθος. Ιμάντας προσαρμοσμένος στις ανάγκες σας.

Υφάσματα :

Θεσσαλονικη που παμε για υφασματα, ποιοτικες αγορεςΜεγάλη ποικιλία στα βαμβακερά ή και τα liberty θα βρείτε στο φιλικό μας κατάστημα του Δημήτρη Παπαδόπουλου . Κάνετε τηλεφωνικά την παραγγελία σας, επιλέγετε πως θα πληρώσετε, αντικαταβολή ή με κάρτα και σας αποστέλλονται σπίτι σας , σε όλη την Ελλάδα

 

 

Θα χρειαστείτε

μισό μέτρο ύφασμα για την τσάντα

μισό μέτρο ύφασμα για τις τσέπες και το λουρί

μισό μέτρο ύφασμα σταθεροποιητικό

1 φερμουάρ, μήκος τουλάχιστον 15cm (για την κρυφή τσέπη των μετρητών)

10cm ένα σετ velcroΚόψτε τα υφάσματα

Από το ύφασμα για την τσάντα, κόψτε:

  • 4 τετράγωνα 25cm x 25cm

Από το ύφασμα για την τσέπη και τον ιμάντα, κόψτε:

  • 1 ορθογώνιο 28 cm x 25cm (εξωτερική τσέπη)
  • 1 ορθογώνιο  30.5 cm x 20.5cm (κρυμμένη τσέπη μετρητών)
  • 1 λουρίδα 10cm x επιθυμητό μήκος για ιμάντα + 2.5cm

Από το ενισχυτικό ύφασμα, κόψτε:

  • 2 τετράγωνα 10 ” χ 10 ”
  • 1 λωρίδα 2.5cm x επιθυμητό μήκος για ιμάντα + 2.5cm

Σημείωση: αυτή η θηκη οργανωσης αυτοκινητου θα είναι 20.3 cm ψηλή. Θα ήταν καλύτερο για το αυτοκίνητο,  αν η τσάντα ακουμπά στο πάτωμα, έτσι θα πρέπει να υπολογίσετε το μήκος του λουριού σας.  Εάν δεν σας ενδιαφέρει αυτό, απλώς κόψτε τον ιμάντα σε όποιο μήκος επιθυμείτε.

Κατασκευή

1. Τοποθετήστε δύο από τα 10 τετράγωνα μαζί και διπλώστε τα στη μέση . Κάντε ένα σημάδι 5cm από την κορυφή κατά μήκος της πτυχής.

2. Χρησιμοποιώντας τον περιστροφικό κόφτη ή ψαλίδι, ξεκινήστε από το σημάδι στην πτυχή και κόψτε το τετράγωνο για περίπου 2,5cm  και στη συνέχεια καμπυλώστε προς τα πάνω στη γωνία.

Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μπολ για να σας βοηθήσει να κάνετε την  καμπύλη.3. Πάρτε το ένα κομμάτι, βάλτε το επάνω στο σταθεροποιητικό ύφασμα και κόψτε και αυτό στο ίδιο ακριβώς σχήμα.

4. Τοποθετήστε το ενισχυτικό ύφασμα  (ραψίματος ή θερμοκολλυτικο) στα 2 κομμάτια , τo τετράγωνο και και αυτό με την καμπύλη.

5. Κόψτε τα τετράγωνα από όλες τις γωνίες σε βάθος 2,5cm, και στα 4 κομμάτια.Μπροστινή τσέπη:

1. Διπλώστε το ορθογώνιο της τσέπης 11 ” x 10 ” στη μέση με τις άκρες των 10 ” να αγγίζονται και τις καλές πλευρές αντικριστά. Καρφιτσώστε και ράψτε κατά μήκος της μακριάς πλευράς.2. Γυρίστε τον σωλήνα της τσέπης προς τα έξω και πατήστε με το σίδερο. Κάνετε ένα διακοσμητικό γαζί στο άκρο που είναι η κορυφή της τσέπης.

3. Τοποθετήστε την τσέπη πάνω από το καμπύλο κομμάτι που έχει το ενισχυτικό ύφασμα. Τοποθετήστε το περίπου 7cm επάνω από τις γωνίες που έχετε κόψει.4. Ράψτε την τσέπη στο μπροστινό μέρος της τσάντας από την κάτω άκρη. Τρυπώστε κατά μήκος των πλευρών.

5. Ράψτε 1-3 ευθείες γραμμές για να διαιρέσετε την τσέπη όπως επιθυμείτε. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς θέλουν θήκη για ένα στυλό. Άλλοι προτιμούν να έχουν 2 μεγαλύτερες τσέπες.

Κρυφή τσέπη με φερμουάρ:

1. Στο πίσω μέρος του ορθογωνίου τσέπης των 30cm x 20cm, σχεδιάστε ένα παραλληλόγραμο  18cm επί 1.30cm ”. Τοποθετήστε το 2.5cm κάτω από την πλευρά των 20cm .

Κατασκευή

2. Τοποθετήστε το τετράγωνο με το ενισχυτικό ύφασμα επάνω στην επιφάνεια εργασίας σας με τη καλή πλευρά προς τα επάνω. Τοποθετήστε το κομμάτι της τσέπης με τη καλή πλευρά προς τα κάτω, το παραλληλόγραμμο  στην κορυφή με το επάνω άκρο του κομματιού τσέπης  2.5cm κάτω από την επάνω άκρη του τετραγώνου. Καρφιτσώστε γύρω από το παραλληλόγραμμο.

Προχωρήστε με το ράψιμο του φερμουάρ στην τσέπη και τοποθετήστε το επάνω στην θήκη (το έργο).

Φτιάξτε το λουρί όπως δείχνει αναλυτικά η ανάρτηση μας  “Πως να φτιάξετε ιμάντες

.Τοποθετήστε τα άκρα του ιμάντα όπως βλέπετε στη φωτο σε απόσταση μεταξύ τους 5cm καρφιτσώστε και ράψτε τα.

Συνδέστε τη χαραγμένη ταινία velcro:

Το velcro στο κάτω μέρος της τσάντας θα βοηθήσει την θήκη να κολλήσει στο  δαπέδου του αυτοκινήτου και να μην κινείται

1. Κεντράρετε το velcro στην πίσω μεριά και γαζώστε το.

Ράψιμο της τσάντας :

1. Καρφιτσώστε τα κομμάτια με το ενισχυτικό ύφασμα μαζί με τις καλές πλευρές αντικριστά και τα κομμάτια χωρίς ενισχυτικό ύφασμα με τις καλές πλευρές αντικριστά, και ράψτε τις πλαϊνές πλευρές και το κάτω μέρος, αφήνοντας ένα άνοιγμα 10cm  ‘στο κάτω μέρος της επένδυσης για να το αναστρέψετε.

.3. Για να φτιάξετε τις γωνίες, πιέστε κάθε γωνία, ταιριάζοντας τις πλευρικές και τις κάτω ραφές και ράψτε κάθετα στις πλαϊνές ραφές και κόψτε τις γωνίες.4. Στρέψτε την εξωτερική καλή πλευρά προς τα έξω και τοποθετήστε την μέσα στην επένδυση. Οι καλές πλευρές πρέπει να είναι μαζί. Γαζώστε γύρω από το πάνω άκρο.

5. Κάνετε μικρά ψαλιδίσματα κατά μήκος της ραφής6. Γυρίστε την θήκη από την καλή πλευρά, μέσα από το άνοιγμα που έχετε αφήσει και πατήστε με το σίδερο.

7. Ράψτε το άνοιγμα.

Και ετοιμη η θηκη οργανωσης αυτοκινητου!!!

 πηγή:sewcanshe


Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε μέλη της Ραπτικής για Όλους.

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα, συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
error: Content is protected !!