Είστε εδώ
Αρχική > ΡΑΠΤΙΚΗ > ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ > Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΤΕΒΟΡΕ

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΤΕΒΟΡΕ

τεχνικη ντεβορε, τι ειναι

Κάνετε like στην σελίδα μας στο Facebook και μείνετε συντονισμένοι
 

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΤΕΒΟΡΕ

Η τεχνικη ντεβορε   χρησιμοποιείται σε υφάσματα, ιδιαίτερα σε βελούδα ή σε σύμμεικτα υφάσματα που αποτελούνται συνήθως από μετάξι και βισκόζ. Κατά την επεξεργασία του υφάσματος για να δημιουργηθεί το μοτίβο, εφαρμόζεται μια χημική ουσία που περιέχει όξινο θειικό νάτριο, η οποία καίει το βισκόζ (λόγω της σύνθεσης του) αφήνοντας πίσω τις ίνες με βάση την πρωτεΐνη, οι οποίες δεν επηρεάζονται από τη χημική ουσία, και έτσι σχηματίζονται κατά τόπους οι διαφάνειες. 

Η τεχνικη ντεβορε γνωστή ως burn out δημιουργεί ένα ανάλαφρο, ημιδιάφανο,  αντικέ αποτέλεσμα, δίνοντας την εντύπωση απλικαρισμένου υφάσματος. Μπορείτε να ράψετε οτιδήποτε σας αρέσει σε ριχτό, όπως μια μπλούζα, μια πουκαμίσα, ένα φόρεμα τουνίκ, μια πασμίνα και άλλα. Στα επιμέρους σημεία του σώματος για να μην υπάρχει διαφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόδρα ελαστική ή σταθερή.

Τα υφάσματα ντεβορέ πιστεύεται ότι έχουν προέλθει από την Γαλλία, μάλλον ως μια φθηνή εναλλακτική λύση για δαντέλες.


 

Ραπτική γιά Όλους
Είμαστε μια ομάδα γυναικών με γνώσεις και αγάπη για την ραπτική και ευελπιστούμε να την αγαπήσετε κι εσείς μέσα από την σελίδα αυτή. Μείνετε συντονισμένοι και σας ευχαριστούμε θερμά που μας επισκεφτήκατε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Top
error: Content is protected !!