Είστε εδώ
Home > ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ > ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ > ΓΙΑΤΙ ΣΠΑΕΙ Η ΚΛΩΣΤΗ

ΓΙΑΤΙ ΣΠΑΕΙ Η ΚΛΩΣΤΗ

γιατι σπαει η κλωστη οταν γαζωνουμε με την ραπτομηχανη

ΓΙΑΤΙ ΣΠΑΕΙ Η ΚΛΩΣΤΗ

Γιατι σπαει η κλωστη οταν γαζώνετε και ποια σημεία πρέπει να ελέγξετε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξαναπεράσετε την κλωστή από την αρχή. Προχωρήστε, τραβήξτε το νήμα σας και βεβαιωθείτε ότι τα πάντα κινούνται ομαλά σε όλη την διαδρομή. Αυτός θα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, διότι μερικές φορές τα πράγματα πάνε λίγο στραβά και δεν το καταλαβαίνουμε. 

Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξαναδείτε. Πρώτα είναι η ένταση. Μερικές φορές, αν η ένταση είναι πολύ υψηλή, τεντώνεται η κλωστή και σπάει.

Άλλα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε είναι τα εμπόδια. Μήπως το νήμα σας έχει πιαστεί κάπου στην διαδρομή της; Ισως επάνω στη βίδα που περνάει και κρατάει την κλωστή στη θέση της;

Τέλος ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι το ίδιο το καρούλι. Μερικές φορές στις οικιακές ραπτομηχανές, το καρούλι  μπορεί να είναι πάρα πολύ βαρύ, πολύ μεγάλο και κάπως κολλάει. Περιστρέφεται γύρω από τον άξονα και έτσι μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη ένταση στο νήμα και να το αναγκάσει να σπάσει. Εάν το καρούλι είναι απλώς ένα κανονικό καρούλι και δεν είναι ένα γιγάντιο καρούλι,  τραβήξτε το καρούλι και ελέγξετε διπλά αυτό το  σημείο και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να κρατάει τεντωμένο το νήμα την ώρα που γυρίζει το καρούλι. 

Αυτά είναι μόνο μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την αντιμετώπιση προβλημάτων, και να προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί το νήμα σας συνεχίζει να σπάει.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το youtube

Αν αντιμετωπίζετε και άλλα προβλήματα συμβουλευτείτε την ανάρτησή μας “Προβλήματα κατά την ραφή


 

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε μέλη της Ραπτικής για Όλους.

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα, συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
error: Content is protected !!