Είστε εδώ
Home > ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ > ΡΑΦΕΣ > ΑΠΛΙΚΕ ΡΑΦΗ > ΑΠΛΙΚΕ ΜΕ ΑΟΡΑΤΟ ΓΑΖΙ

ΑΠΛΙΚΕ ΜΕ ΑΟΡΑΤΟ ΓΑΖΙ

απλικε με αορατο γαζι , ρυθμισεις της ραπτομηχανης

ΑΠΛΙΚΕ ΜΕ ΑΟΡΑΤΟ ΓΑΖΙ

Για απλικε με αορατο γαζι χρησιμοποίησε ένα ανοιχτό ποδαράκι ειδικό για απλικε. Έχει ανοιχτή βάση και διευκολύνει την ορατότητα κατά την διάρκεια της ραφής. Έχουμε αναφέρει σε δύο προηγούμενα άρθρα πως θα προετοιμάσετε τα υλικά σας και πως θα προχωρήσετε στην τεχνική του απλικε.

Ρυθμίσεις της ραπτομηχανής για απλικε με αορατο γαζι

Ρύθμισε τα γαζιά της ραπτομηχανής όπως θα δεις παρακάτω.  Χρειάζονται τρία ίσια γαζιά και στη συνέχεια μια μικρή βελονιά ζιγκ-ζαγκ . Τα τρία ίσια γαζιά γίνονται δίπλα, στο ύφασμα που χρησιμοποιείς για απλικάρισμα. Στη συνέχεια, η μικρή βελονιά ζιγκ-ζαγκ μεταφέρεται στο ίδιο το ύφασμα του απλικε .

Υπάρχουν 4 ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη ραπτομηχανή .

1. Το πρώτο είναι να αυξήσεις την τάση του νήματος που βγαίνει από την μασουρίστρα ( πιο σφικτό) .   

Αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις διάβασε για την ρύθμιση της μασουρίστρας

ρυθμιση μασουριστρας, πως να ρυθμισετε το γαζι στη ραπτομηχανη,       2.Χρησιμοποίησε το ίδιο χρώμα νήματος στην μπομπίνα και στην μασουρίστρα  και ίδιο με το μοτίβο που θα απλικάρεις για να μη φαίνεται καθόλου.

3. Βάλε την βελονιά στην ρύθμιση που βλέπεις κάτω στην εικόνα.  Εάν δεν έχεις αυτήν ακριβώς στη ραπτομηχανή σου , δοκίμασε μερικές από τις βελονιές που υπάρχουν μέχρι να δεις κάποια που θα μπορούσε να δώσει την ίδια εμφάνιση.

απλικε με αορατο γαζι , ρυθμισεις της ραπτομηχανης  Με μια μικρή ζιγκ-ζαγκ βελονιά λειτουργεί πολύ καλά. Ρύθμισε το μήκος της βελόνας. Απαιτούνται μικρές σφιχτές βελονιές. Εάν η ίσια βελονιά είναι πολύ μακριά, τα γαζιά θα είναι πολύ απομακρυσμένα. Εδώ φαίνεται από που ρυθμίζεις το μήκος του γαζιούαπλικε με αορατο γαζι , ρυθμισεις της ραπτομηχανης

 

 

4.Η βελονιά  ζιγκ-ζαγκ πρέπει να είναι ρυθμισμένη στο μικρό . Μια μεγάλη ή φαρδιά βελονιά ζιγκ-ζαγκ θα έχει ως αποτέλεσμα να  είναι ορατή στην εφαρμογή. Αυτό δεν είναι κακό … απλά δεν είναι αυτό που θέλουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση.απλικε με αορατο γαζι , ρυθμισεις της ραπτομηχανης

Το ποδαράκι είναι ο οδηγός  βεβαιώσου ότι είναι πάντα δεξιά δίπλα στο ύφασμα . (Εάν έχεις μηχανή όπου η βελόνα δεν ευθυγραμμίζεται με το ποδαράκι, χρησιμοποίησε τη βελόνα ως οδηγό.)απλικε με αορατο γαζι , ρυθμισεις της ραπτομηχανης Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει τη βελόνα που εισέρχεται με μικρό ζιγκ-ζαγκ. Αρκετά μεγάλο για να πιάσει το ύφασμα … αλλά όχι τόσο ώστε να φαίνεται επάνω στο ύφασμα.

Είναι ακριβώς όπως το απλικέ στο χέρι, θέλει μια μικροσκοπική βελονιά.

Αν μείνεις δίπλα στην άκρη του υφάσματος και εννοώ δεξιά προς την άκρη, οι βελονιές του φόντου δύσκολα θα εμφανίζονται. Απλά κοίταξε την παρακάτω φωτογραφία! Είναι συρραφή με κόκκινο νήμα και δεν μπορεί να φανεί.

πηγή φωτο:pinterest

απλικε με αορατο γαζι , ρυθμισεις της ραπτομηχανης

Μια όψη από το μπροστινό μέρος

απλικε με αορατο γαζι , ρυθμισεις της ραπτομηχανης

Και εδώ είναι πώς φαίνεται στο πίσω μέρος του υφάσματος … δεν θέλεις ποτέ να ξηλώσεις αυτά τα μικροσκοπικά γαζιά, πίστεψέ με! 

Εφάρμοσε αυτές τις ρυθμίσεις για γρήγορα αποτελέσματα !

Οι ρυθμίσεις από ραπτομηχανή σε ραπτομηχανή ποικίλλουν, έτσι πρέπει να ψάξεις για να δείς πως λειτουργεί η δική σου. Το βασικό πάντως στις ρυθμίσεις είναι μικρό γαζί, και μικρο πλάτος στο ζιγκ ζαγκ σε περίπτωση που κάποια ραπτομηχανή δεν έχει το συγκεκριμένο σχήμα.


 

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε μέλη της Ραπτικής για Όλους.

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα, συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Top
error: Content is protected !!